By admin

Floor de Bruyn Kops

+A.stilleven 100x100.DSCN3201

027

SONY DSC

Floor de Bruyn Kops studeerde Nederlands aan de UVA en volgde in de jaren 80 een vierjarige opleiding aan de Wackers Academie in Amsterdam.

Floor schildert geen getrouwe afbeelding van de werkelijkheid. Zij noteert haar impressies op locatie. Later, in het atelier, worden die schetsen uitgewerkt. Dan ontstaan nieuwe beelden waarin de vormen van aarde, dieren en planten niet meer als zodanig herkenbaar zijn.

Haar schilderijen kenmerken zich door een helder en sprankelend kleurgebruik. Zij hebben vaak een open, aards karakter met een wisselwerking tussen werkelijkheid en verbeelding. Het schilderen is voor haar een niet aflatende zoektocht naar het unieke en het karakteristieke van een landschap, lichaam of muziek.

By admin

Roos Mannaerts

VrouwTULPEN brons 300

Vrouw met tulpen

 

Geluk 300

Geluk

Water portret 300

Waterportret

Roos Mannaerts volgde de Academie voor Beeldende Vorming, Tilburg van 1970-1975 en de Keramische Afdeling Academie Den Bosch. Na deze opleiding gaf zij les op middelbare scholen. Zij volgde een nascholing figuur boetseren.

By admin

Antoinette Briët

Leeuwin

Leeuwin

Together

Together

Kameel

Kameel

Omschrijving werk Antoinette Briët

De keuze voor dieren komt voort uit de vrijheid die zij ervaart met de vormen uit de dierenwereld om gevoelens uit te drukken. Zij kan met de abstractie veel verder gaan om haar doel te bereiken, terwijl het toch herkenbaar blijft. Zij benadert het onderwerp van verschillende kanten wat vorm, structuur en huid betreft.

Haar opleiding heeft zij gevolgd op de Rijksacademie van Beeldende Kunsten (1971-1976) in Amsterdam met lessen van Paul Grégroire, Piet Esser en Théresia van de Pant. In 1985 de Kunst Pedagogische Didactische bijscholing gedaan en vanaf 1976 werkzaam in Eindhoven.

 

By admin

Joselien Roozendaal

26-04-2015 Chinees paard  (brons)

Chinees paard

 

26-04-2015 Roofvogel (brons)

Roofvogel

Joselien Roozendaal werd geboren in Amsterdam en volgde beeldhouwlessen bij Theo Mackaay, Charles Dumernit en op de Gooische Academie te Laren. De inspiratie voor haar sculpturen vormen de alledaagse impressies van mens en dier. Haar bronzen zijn op de grens van figuratief en abstract.

 

By admin

Gill Gallandat Huet

 

Breakthrough Gill Huet

 

Levensboom Gill Gallandat Huet

Levensboom

Kerkuil

Oehoe

Gillian Gallandat Huet (1957) groeide op in een creatief gezin met verschillende buitenlandse wortels, Frans, Schots, Australisch en Russisch. Ze voelt dat haar internationale oriëntatie en interesse in andere culturen haar geholpen hebben in haar persoonlijke ontwikkeling.

Gillians fascinatie voor de natuur komt van haar Australische moeder, die haar de liefde voor haar medemens en de taal van de dieren geleerd heeft.
Haar naturalistische en realistische stijl is bezield en het is door haar kunst dat Gillian ernaar streeft om de relatie tussen mensen onderling en tussen de mens en de natuur opnieuw inniger te maken.

“Mijn werk symboliseert veelal de natuur en kan helpen om het contact met onze wortels te verdiepen. De natuur heeft een heilzame energie. Nu wij leven in een drukke, digitale tijd, kan het verrijkend zijn om meer in contact te komen met de natuur in ons leven. Zo voelen we als het ware onze wortels in de aarde en kunnen we uitreiken naar de kosmos”.

In Nederland, België en Frankrijk heeft zij geëxposeerd. Zij is aangesloten bij verschillende kunstenaarsgroepen. In 2012 is Gillian geselecteerd om een masterclass van the Society of Portrait Sculptors te Londen te volgen en vanaf 2014 wordt zij uitgenodigd om in diverse landen te komen exposeren, hetgeen Gillian alleen van het Grand Palais (Parijs) tot nu toe aangenomen heeft.

By admin

Sanne van Tongeren

unnamed[2]

unnamed[6]

Fractie orig

Sanne van Tongeren (1978) heeft gestudeerd aan de Florence Academy of Art en geeft daar momenteel les. In haar manier van werken zoekt zij de dialoog met oude meesters, maar haar beelden zijn eigentijds.

De mens en het menselijk lichaam zijn haar inspiratiebron. Zowel in haar illustratiewerk als in haar beelden staat het menselijk lichaam en de menselijke beweging centraal. ‘Mijn fascinatie voor de mens in beweging hangt nauw samen met mijn fascinatie voor muziek en dans. In mijn kindertijd zat ik op ballet. Daar is het begonnen. Ik heb mijzelf in balletspiegels zien groeien, de lenigheid van begenadigdere dansertjes bewonderend. Dans is muziek en muziek hoort te dansen. Ik ben beeldhouwer, omdat ik niet dansen kan.’

Van haar figuren en portretten gaat kracht uit, maar ook verstilling. ‘Beeldhouwkunst is geen fotografie. Portretten tonen geen momentopname, maar zijn veeleer een verbeelding van tijd. En in mijn figuren zou je kunnen spreken van een ingehouden dynamiek: het vertrekpunt van de beweging, dat is mijn uitgangspunt.’

By admin

Edith Janzen

Edith Janzen, beeldentuinsantpoort2015

Edith Janzen, beeldentuinsantpoort2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Twaalf jaar geleden besloot Edith Janzen gehoor te geven aan haar altijd sluimerende behoefte te creëren. Vanuit deze behoefte groeide de wens om beelden te maken. Aanvankelijk werden lessen gevolg bij beeldhouwster Inez Warnaar in het boetseren naar model. Vervolgens werd de bekende beeldhouwer Karel Gomes haar leermeester.

By admin

Carla Kamphuis – Meijer

Wintervrouw Carla Kamphuis

Carla Kamphuis IMG_9507

 

Carla Kamphuis IMG_5036

 Het oeuvre van Carla Kamphuis – Meijer is omvangrijk en vindt gretig aftrek op vooraanstaande kunstbeurzen zoals de PAN. Uit al haar beelden spreekt vakmanschap. Haar beelden zijn in brons gestolde momenten van herkenning.

Carla studeerde aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten Artibus in Utrecht en volgde de opleiding modevormgeving. Een carriere in de mode volgde maar het maken van beelden bleef haar fascineren. Daarom volgde zij in de jaren 90 gedurende 6 jaar beeldhouwlessen aan de Gooische Academie in Laren.

Een opdracht voor 5 levensgrote buitenbeelden kreeg zij van het Eugeen van Mieghem Museum in Antwerpen. Deze sculpturen staan rond de haven opgesteld.

 

 

By admin

Yvonne Piller

 

 

Ridge back hond Yvonne Piller

 

Piller - Haas, brons

 

IMG_1801

ysvogel blauw

Yvonne Piller beeld Haflinger brons.jpg

New Foundlander - Yvonne Piller

Al vele jaren maakt Yvonne Piller in opdracht goed gelijkende bronzen beelden van paarden, honden en vogels. Ook een geboetseerd portret van een kind of volwassene is bij haar in goede handen.

In Santpoort Noord staat op de rotonde het beeld De Draver ter gelegenheid van de 250ste kortebaanwedstrijd.

Het legendarisch sportpaard De Sjiem, waarmee Jeroen Dubbeldam in 2000 in Sydney Olympisch kampioen werd, is als bronzen beeld door Yvonne Piller gemaakt op 2/3 van de werkelijke grootte. Eerder werden andere bekende paarden door haar in opdracht geboetseerd: Sunrise, het dressuurpaard van Imke Schellekens-Bartels, het menpaard Nagano en een toptuigpaard.

 

By admin

Jonneke Kodde

Jonneke Kodde 3

Jonneke Kodde Ruïne van Brederode 2

Sterk werkend uit haar geheugen probeert Jonneke Kodde het beeld zo dynamisch en rank mogelijk vorm te geven. Zoekend naar de grens van wat technisch nog kan in brons.

Als basis om te boetseren kiest zij voor zwarte was. In dit materiaal zijn de slanke vormen treffend op te bouwen. Later in het zware brons uitgevoerd geven die toch de indruk dat de compositie loskomt en vliegt.

Jonneke maakt vaak andere composities met haar bronzen vogels. Deze worden dan iedere keer anders aan elkaar gelast. Oplages zijn beperkt.